Dirigent

Carlo Balemans (1963) is sinds 1994 verbonden als dirigent aan de CMH. Al snel na zijn aantreden wist hij aansprekende successen te behalen. Zo werd in 1996 onder zijn leiding het topconcours van de NFCM gewonnen met het werk ‘Passion et Tendresse’ van Rob Goorhuis. De 164.5 punten voor dit werk in de topklasse betekende een ruime eerste prijs met onderscheiding van de jury.

Door de jaren heen initieerde Balemans diverse aansprekende projecten en drukte hij zijn stempel op de vereniging. Dit onder meer door zijn keuze voor eigentijdse en vernieuwende fanfaremuziek, die de leden van het A-orkest steeds voor nieuwe uitdagingen stelt. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van eigen composities. De band tussen Balemans en CMH is geen puur professionele relatie, er is een bepaalde chemie die bevorderlijk is voor de werklust en het enthousiasme van orkest en dirigent. En daarmee voor het verhogen van het muzikale peil.

Balemans is tevens dirigent bij het symfonisch blaasorkest Crescendo in Krimpen aan de Lek. Verder werkt hij als professor directie bij Codarts Rotterdam.