Dubbel jubileumconcert met Eric Vloeimans

Dit jaar hoopt de Christelijke Muziekvereniging te Hattem maar liefst 120 jaar te worden. Op 13 oktober 1899 werd de vereniging opgericht. Verschillende dirigenten hebben voor het A-orkest gestaan, zoals Henk Pijlman en Jaap Neuteboom. De laatste 25 jaar is Carlo Balemans de muzikaal leider. Carlo is niet alleen muzikaal leider, maar heeft ook een creatieve en open geest. De afgelopen 25 jaar heeft Carlo zich verder ontwikkeld en gegroeid en heeft zijn creativiteit gedeeld met de vereniging.

Bijzondere samenwerkingen

Mooie bijzondere concerten heeft de CMH de afgelopen jaren onder leiding van Carlo mogen geven. Zo was het concert afgelopen april in de Spiegel in Zwolle een voorbeeld van wat muziek kan doen met mensen. Door de Soundtrip Award geeft hij een boost aan muzikale carrières. Bijzondere samenwerkingen zijn er al geweest, zoals in 2008 met Margriet Eshuijs. Bekende en minder bekende professionele solisten van hoog niveau en koren hebben samengewerkt met de CMH. Dichters, DJ’s, improvisatie, vele artistieke facetten zijn voorbij gekomen. De CMH staat bekend in de regio als de vereniging die bijzondere en aparte concerten geeft.

Beide jubilea wil de CMH niet ongemerkt voorbij laten gaan. Voor deze gelegenheid heeft de CMH trompettist Eric Vloeimans weten te strikken. Voor Carlo is hij geen onbekende. Beiden studeerden aan het Conservatorium in Rotterdam.

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans is een bekende Nederlandse jazztrompettist, maar heeft een keur aan stijlen in huis. Van Barok tot pop en van klassiek tot jazz. De manier waarop Eric trompet speelt is niet overheersend, maar warm en melodieus. Hij heeft al met grote namen en orkesten samengewerkt, en doet dat nog steeds. In 2011 heeft Carlo met Eric en Martin Fondse muziek gecomponeerd voor de Kunstprijs Zuid-Holland. Deze prijs heeft Eric toen gewonnen. Ook werkte hij in 2015 mee aan het titelnummer van het album Embrace van Armin van Buuren. Eric staat bekend als improvisator met een geheel eigen geluid. Hij zal met een combo én samen met het orkest een avond vullen.

Migyur

Voor het A-orkest staan wat technische stukken op het programma, die erg beeldend zijn. Zo spelen zij het uitdagende stuk Migyur van Eric Swiggers. De Migyur of verschrikkelijke sneeuwman, een vermeende reusachtige primaat in de Himalaya, is in uiterlijk verwant aan de hypothetische Bigfoot uit Amerika en wordt door de wetenschap nog steeds als een mythe beschouwd. Dit is echter niet het geval onder de lokale bevolking die er nog steeds van overtuigd is dat hij echt bestaat. Volgens de expeditie waar de documentaire “Yeti: Hunt for the Wildman” uit voort is gekomen, zijn er sterke aanwijzingen dat er iets rondloopt dat de wetenschap nog niet beschreven heeft. Men heeft op de laatste dagen hiervan een haar gevonden in een uitgeholde boom die volgens een koninklijke Migyurjager bewoond zou zijn geweest door een Migyur. De haar is getest in Engeland op het DNA van de mens, beren, primaatachtigen en een heleboel andere dieren die in die gebieden leven, maar kwam met niets overeen.

Heftige passages, rustige kippenvel-muziek -zoals menigeen gewend is van de CMH-, aangevuld met de warme klanken van Eric Vloeimans; het wordt weer een afwisselende avond!

Het concert vindt plaats in de Open Poort op zaterdag 23 november 2019, aanvang 20.00 uur.

Kaarten á € 12,50 per stuk zijn te reserveren via info@cmhattem.nl

Posted in Geen categorie
Bookmark the permalink.