Gratis schilderworkshops

Leuk dat je interesse hebt in onze gratis schilderworkshops!

In 2024 bestaat onze muziekvereniging 125 jaar en dat willen we graag met jou vieren, want wie jarig is, trakteert. Daarom organiseren we gratis schilderworkshops, zodat jij jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Je ontmoet nieuwe mensen én je krijgt les van een professionele kunstenaar. Er is geen minimum of maximum leeftijd, en je hoeft geen ervaring te hebben; iedereen mag meedoen!

De tekst gaat verder onder de video.

De Schilderijententoonstelling

Lang geleden heeft componist Modest Mussorgski een schilderijententoonstelling gezien en kreeg inspiratie om muziek te maken. Bij elk schilderij dat hij toen gezien heeft, heeft hij muziek geschreven.

Wat is de bedoeling?
Jij maakt tijdens een 2 uur durende workshop een schilderij. Dat kunstwerk wordt verwerkt in die muziekvoorstelling op zaterdag 20 april 2024 (zet die datum alvast in jouw agenda). De schilderijen zijn te zien op de beamer als de muziek ervan gespeeld wordt én we stellen alle schilderijen tentoon.

Nu draaien we het dus weer om: jij gaat een schilderij maken op basis van de muziek en de titel van het deel van jouw keuze.

Instructie

Een week voor de workshop krijg je een instructiemail met daarin o.a. de vraag om thuis een keer de muziek te luisteren, woorden of kleuren op te schrijven die bij je opkomen als je de muziek luistert en plaatjes op te zoeken bij de muziek, zodat je die kunt namaken bij de workshop.

Elk deel heeft zijn eigen karakter (bijvoorbeeld zwaar, licht, frivool of donker). Voor elk deel is er een workshop. Op deze pagina staan alle delen uitgelegd en kun je zien wanneer de workshops gegeven worden: https://www.cmhattem.nl/de-schilderijententoonstelling/

Eigen kunstwerk
Je mag ook een schilderij inleveren zonder een workshop te volgen. Dan kun je het schilderij helemaal in jouw eigen tempo maken. Laat in dat geval ook even jouw gegevens achter in dit formulier, want dan kunnen we ervoor zorgen dat het schilderij ook te zien is in onze muziekvoorstelling.

Geef je snel op!
Voor elke workshop is er een maximaal aantal deelnemers. Als we vol zitten dan melden we dat. We kunnen niet voorkomen dat een workshop al vol zit terwijl jij je aanmeldt.

Opgaveformulier workshops

‘Schilderijen tentoonstelling’

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Ik wil me graag een schilderij maken voor het muziekstuk :

  Ik geef toestemming aan de CMH om van mij foto’s/beeldopnamen te (laten) maken. Deze worden uitsluitend gebruikt bij het voorjaarsconcert van de CMH of voor promotie doeleinden van het orkest tijdens oa. hun jubileumjaar in 2024. (toestemming mag worden ingetrokken)

  Uw bericht