Queen Symphony en Interactive Sound Symphony

Dat de CMH bijzondere concerten geeft is zelfs De Spiegel niet onopgemerkt gebleven. De CMH is door het Zwolse theater zelfs gevraagd om een avondvullend programma te bedenken. Dat gaan zij nu ook doen en wel op zaterdag 13 april a.s.

Kaarten zijn te bestellen via deze link.

Queen Symphony

Op het wensenlijstje van de leden stond al een tijd de Queen Symphony. Een symfonie van verschillende Queen nummers waaronder Bohemian Rhapsody, We will rock you en We are the champions. De in 1970 opgerichte Britse Rockband-formatie veroverde in de jaren ’70, ’80 en ver daarna de wereld met hun melodieuze muziek. Iedereen kent wel minimaal 1 nummer van Queen.

Tolga Kashif maakte van deze nummers een prachtig stuk voor groot koor en orkest. De oorspronkelijke opbouw van de nummers van Queen liet hij los, hij haalde de kenmerkende melodieën, riffs, lijnen en akkoorden uit de muziek en componeerde op die basis een volledig nieuwe symfonie. Om recht te doen aan de klanken, de ideeën en de weelderigheid van de muziek van Queen, schreef hij voor een orkest van grote omvang en voegde daar een groot koor aan toe.  Het koor met ruim 75 zangers en zangeressen uit Hattem, staat onder leiding van Hattemer musicus Hans Tijssen. Hij is muzikaal leider van het Huygens Ensemble en heeft zelf al diverse projecten geleid in binnen, -en buitenland.

De symfonie is geschreven voor orkest en koor, maar wordt ook aangevuld met solisten. Een viool? Een cello? Het kan. Maar het kunnen ook zo maar andere instrumenten worden of zelfs zang! Het publiek heeft een koptelefoon, waarmee zij kunnen schakelen tussen de verschillende solisten die improviseren op de muziek van de Queen Symphony. Zo horen zij de solist spelen, die het best past bij hun smaak.

Interactive Sound Symphony

Carlo Balemans, dirigent van de CMH, heeft in zijn muzikale carrière heel wat Nederlandse en buitenlandse muzikanten ontmoet. Ook zijn reis eind 2018, begin 2019 stond in het teken van deze ontmoetingen. Tijdens deze reis heeft hij inspiratie opgedaan om te componeren. Maar ook jij kunt de componist in jou laten horen!  Carlo daagt iedereen uit om zelf een compositie te schrijven voor die avond, die hij vervolgens samen laat smelten tot een Interactive Sound Symphony.

Award competition

Op de site www.soundtrip.world staan Vibes, korte geluidsfragmenten, waar je zelf mee aan de slag kunt. Mail dat via Wetransfer naar carlos@soundtrip.world. Als je dat nog vóór 1 maart a.s. doet, maak je kans op één van de 3 geldprijzen én is jouw compositie misschien wel onderdeel van de Sound Symphony!

Kaori Neus

Kaori Neus uit Spanje heeft voor de Interactive Sound Symphony een deel geschreven. Zij is componiste en heeft o.a. ook voor het Opera forward festival een korte opera geschreven.

Dutch Dance Artistry

De DDA is een artistiek bedrijf met professionele dansers. Zij hebben een videoclip gemaakt die wordt gebruikt tijdens de Sound Symphony.

Het filmpje geeft een impressie van wat dit bedrijf allemaal kan en wat zij in verschillende landen allemaal gedaan hebben.

Natalia Kharetskaya

Een van de deelnemers aan de Sound Symphony is Natalia Kharetskaya is een professionele jazzvocaliste en componiste uit Litouwen. Daar heeft zij zangles gehad van een van de meest bekende vocal coaches van de Baltische staten. Ook heeft Kharetskaya aan diverse internationale shows en zangwedstrijden deelgenomen, zoals The Voice, Riga Jazz Stage en het Eurovisie Songfestival.

Blaster Beam

Hans Tijssen heeft zelf een instrument gebouwd dat de Blaster Beam heet. Het is een woest digitaal geluid wat je met je handen maakt. Het instrument is 4 meter lang en krijgt een plek op het podium na de pauze. Een filmpje van het instrument staat op de site van Soundtrip.world.

Kate Orange

Kate Orange is de artiestennaam van Kateryna Vinitskyi. Ze is geboren in de Oekraïne. Sinds een paar jaar woont ze in Nederland en bestormt ze met haar Indie Electro Pop de podia en de festivals. Dat doet zij met een band en ook als DJ timmert de jonge kleurrijke artieste aan de weg. Kate is singer/songwriter en produceert al haar eigen muziek.

 

Sponsors

 

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

Posted in Geen categorie
Bookmark the permalink.