Over De CMH


De Christelijke Muziekvereniging te Hattem is opgericht op 13 oktober 1899 en is een veelzijdige vereniging.

Onze concerten hebben elk een ander karakter, van klassiek tot popmuziek en van fanfaremuziek tot slagwerkstukken. We zijn een vereniging die de verbinding zoekt. Zowel met professionele muzikanten als met mensen die nog niet eerder een instrument hebben vastgehouden. 

De jeugd

Sinds 1994 organiseren we twee keer per jaar op basisscholen een gratis Trompetworkshop. Zo maken zij in een aantal weken op een laagdrempelige manier kennis met muziek en sluiten ze dit af met een concert. Ook hebben we onze eigen Stichting Muziekschool, zodat de kwaliteit van het muziekonderwijs van onze leerlingen hoog blijft. Onze jeugdafdeling bestaat uit een opstaporkest, een jeugdorkest en er is een jeugdpercussie-ensemble. Onze ’senior’slagwerkers treden regelmatig op met aansprekende optredens en behalen mooie resultaten op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen.

Verbinding
De CMH heeft al diverse projecten gedaan waarbij Hattemers hebben mogen participeren. Zo was er in 2011 een voorstelling geheten Dreamcatcher, waarbij mensen gedichten konden insturen die werden verwerkt in de muziek. In 2022 werd daar als het ware op voortgeborduurd. Dromen van Hattemers werden toen verwerkt in het concert I have a dream.

Internationaal

In onze voorstelling The Queen Symphony (met als ondertitel The Interactive sound symphony) in 2019 in De Spiegel, was een (internationale) contest verwerkt, waardoor ook buitenlands talent een zetje in de rug kreeg om een muzikale carrière op te bouwen. We kregen er ook een KNMO-award voor omdat het ‘het meest bijzondere en vernieuwende muziekevenement’ was dat jaar.

Samenwerking met professionals

In de loop der jaren zijn er diverse samenwerkingen geweest met professionele artiesten zoals Margriet Eshuijs, Trompetten van Oranje, Jaap Zwart, Elske te Lindert en Eric Vloeimans.

Ons streven is om de verbinding in de komende jaren steeds meer te zoeken. Als Hattemer muziekvereniging willen we de hele gemeenschap betrekken en relevant zijn voor de Hattemer samenleving. Zo kan onze muziekvereniging nog jaren mee!