Afsluiting Tweede Kans Orkest

Op donderdag 30 mei vond de afsluiting plaats van het Tweede-Kans-Orkest. 

Dit orkest werd dit jaar voor het eerst in het bestaan van de CMH georganiseerd.

De opzet van het orkest was om volwassen familieleden of vrienden van CMH-leden bekend te laten worden met het spelen van een blaasinstrument. 

De gedachte achter de naam Tweede-Kans-Orkest is dat familieleden en vrienden van CMH-ers misschien wel de kans hebben gehad om in hun jeugd bekend te raken met het spelen van een blaasinstrument, maar dit om bepaalde redenen nooit hebben gedaan of niet hebben voortgezet. Nu kregen ze een tweede kans aangeboden om dit wel op te gaan pakken.

In de afgelopende 10 weken hebben maarliefst 6 deelnemers de kans gegrepen om bugel of trompet (opnieuw) te leren spelen.

Dat deze mensen enthousiast waren over hun nieuwe hobby was goed te horen tijdens de afsluitingsavond. 

Onder leiding van Marinka Kluiver hebben de deelnemers zich enorm ontwikkeld in de voorliggende periode en ze hebben al een mooi niveau bereikt.

De afsluitingsavond vond plaats in de Notenhof. 

Eerst mochten de deelnemers luisteren tijdens een open repetitie van het jeugdorkest. Zo konden zij horen hoe het is om te spelen in een volledig orkest en hoe mooi het kan zijn om met meerdere stemgroepen samen te spelen.

Het tweede deel van de repetitie was bedoeld om de TKO deelnemers samen te laten spelen met het jeugdorkest. 

Het jeugdorkest kreeg voor het eerst het stuk ‘Mijn Eerste Concert ‘ op de lessenaar. Dit werk bestaande uit meerdere delen werd samen gespeeld met het Tweede-Kans-Orkest. 

Daarna kwam de hit Europapa op de lessenaar. 

Voor de TKO-ers was het wennen om een iets sneller tempo aan te houden dan ze gewend waren tijdens hun eigen repetities. Maar dit mocht de pret niet drukken. Het eindresultaat mocht er zijn. Het klonk mooi!

Ondanks dat de Tweede-Kans-Orkest deelnemers geen officieel afsluitingsconcert wilden geven, was er toch veel bekijks in de Notenhof. Bijna iedere deelnemer had wel 1 of meerdere familieleden meegenomen om te laten zien wat ze in de afgelopen tijd samen hebben mogen leren.

Dat de deelnemers enthousiast waren over deze primeur voor volwassenen, blijkt uit het feit dat zij allemaal voornemens zijn om door te blijven gaan met muziek maken. Tot aan de zomer blijven zij groepslessen volgen bij Marinka. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.