Concert aan de IJssel

Cultuurfonds Hattem organiseerde uniek openluchtconcert aan de IJssel

Het A-orkest van de Christelijke Muziekvereniging Hattem gaf op vrijdag 14 september een uniek openlucht concert op ‘IJsselstein’ aan de Geldersedijk 28 in Hattem. Onder leiding van dirigent Carlo Balemans bracht De CMH een gevarieerd muzikaal programma ten gehore in het decor van het prachtige uiterwaardenlandschap van IJsselstein. Het concert was een initiatief van het Cultuurfonds Hattem in samenwerking met De CMH.

Maar wat hadden we een geluk met het weer. Het was niet te koud en windstil. Uitstekende omstandigheden voor een muzikaal avondje in een prachtige ambiance. De CMH heeft laten horen dat zij ook goed thuis zijn in de lichte, populaire muziek. Van Phill Collins tot Guus Meeuwis en van Deep Purple tot Bruno Mars, het kwam allemaal voorbij.
Hans Veltkamp refereerde aan het thema van de Rotary dit jaar: ‘verrassend dichtbij’. Ondanks dat IJsselstein dichtbij is, kom je er niet (of ben je er nog nooit geweest). Het bracht bij veel mensen wel weer herinneringen naar boven. De CMH geeft elk jaar veel concerten in Hattem, ondanks dat weet niet elke Hattemer van het bestaan van het orkest af.