Een muzikaal nieuw begin

De Christelijke Muziekvereniging te Hattem heeft na ruim twee jaar eindelijk weer mogen musiceren. De Open Poort zat zaterdag 2 april behoorlijk vol en het publiek kon alle onderdelen van de muziekvereniging beluisteren. De avond begon met het koraal Ach wie flüchtig, ach wie nichtig die ook werd gespeeld op de afscheidsdienst van Henk brem sr. die de donderdag ervoor werd begraven. Henk was ruim 76 jaar lid en was binnen de vereniging bekend en geliefd. Vervolgens werd begonnen met het koraal Geef vrede, Heer, geef vrede.

Het eerste deel van het A-orkest werd door Wout Eshuis gedirigeerd. Aan de reacties uit het publiek en het orkest te horen, werd dit erg gewaardeerd. Marinka Kluiver kon eindelijk haar solo in het stuk Air Poétique laten horen. Die zou zij spelen tijdens het eerste concert dat door Corona niet doorging.

Voor de leden van het A-orkest was het nog best een uitdaging om een programma in te studeren dat al langer op de lessenaar stond en om de week de andere dirigent te hebben met elk een eigen dirigeerstijl. Aan de reacties uit het publiek te horen was het weer als vanouds.

Er waren die avond ook twee jubilarissen, te weten Dick Post die maar liefst 50 jaar lid is en elke repetitie trouw uit Ermelo komt rijden en ook de acties meedoet. Daarnaast was Wouter Tijssen 25 jaar lid en speelt hij ook nog steeds met veel plezier op zijn trompet net als Dick. Ook Wouter staat altijd klaar voor de CMH.

Na de huldiging speelde het jeugdorkest onder leiding van Jasper Tuik leuke popmuziek van Kensington en Ed Sheeran. Dit was het eerste optreden voor de leden van het grote jeugdorkest. De samenspelgroep is namelijk samengevoegd met het jeugdorkest. Hierdoor is het niveau voor de leden van de voormalige samenspel groep een stuk hoger, maar zij hebben laten horen dat zij dat heel goed aankunnen!

Na de pauze stond het 15 koppige percussie-ensemble onder leiding van Rob van Plateringen op het podium en knalden zij er meteen goed in met het stuk Midnight in Tunisia. Elian Kers speelde met 4 stokken een solo in het stuk Enigmatic journey. Het laatste stuk was een Afrikaans stuk geheten Kongolela waarin het publiek een stukje Afrikaans kon meezingen. Mits zij de veel te lange en moeilijke tekst konden onthouden.

Na een snelle ombouw speelde het A-orkest het tweede deel van haar programma onder leiding van de nieuwe dirigent Ulrich Pöhl. Benita Dam die de stukken aankondigde, vertelde dat het orkest door hem een grotere Duitse woordenschat heeft. Zo vertelde Ulrich dat je Strudel kon horen in het stuk Osterfjorden. En brengt hij het orkest het fingerspitzengefühl bij. Zowel het publiek als de CMH kijkt terug op een mooie muzikale verenigingsavond.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.