Feestelijke opening jubileumjaar

De Christelijke Muziekvereniging te Hattem heeft op zaterdag 6 januari de aftrap gegeven van het jubileumjaar. De vereniging bestaat dit jaar 125 jaar en daar zijn een tweetal leden al heel lang getuige van. Willem Spannenberg sr. en Casper Mulder zijn beiden namelijk al 75 jaar lid van de vereniging. Zij kregen van het bestuur thuis een bloemetje overhandigd en werden er herinneringen opgehaald.

Casper Mulder en zijn vrouw
Willem Spannenberg sr. en zijn vrouw

De avond werd geopend door het jeugdorkest. Gehoord de enthousiaste reacties uit het publiek en de complimenten achteraf van dirigent Jasper, hebben zij een knap staaltje muziek laten horen. Het publiek werd meegenomen op reis langs bekende steden en speelden bekende stukken zoals Afraid of the dark, Skyfall en de meezinger Viva Hollandia.

Jeugdorkest o.l.v. Jasper Tuik
Jeugdorkest o.l.v. Jasper Tuik

Het percussie-ensemble had een soort try-out voor het ONSK waar zij in april aan meedoen met het stuk Beneath the blue. Een melodieus stuk over de onderwaterwereld, waar ook een serieus element in zat, namelijk de milieuvervuiling. Dat werd verwerkt in het stuk door geluid te maken met een plastic tas.

Percussie-ensemble o.l.v. Rob van Plateringen

Na de pauze speelde het A-orkest een afwisselend programma met onder andere het stuk Sugar Blues. Jasper deed daarin een niet geheel onverdienstelijke last-minute solo, omdat zijn tante Jeannette ziek was en zij de solo helaas niet kon spelen.

Na de eveneens puike solo van Lyneke en Cathelijn in het stuk Windows of the world, werd er een jubilaris in het zonnetje gezet. Sjoerd Hoekstra is namelijk maar liefst 50 jaar lid van De CMH en kreeg daarvoor een miniatuurtje van zijn instrument de euphonium met inscriptie. Ook kreeg hij een bos bloemen. Het blijkt maar weer dat De CMH voor veel mensen een vereniging is waar je mee verweven bent en echt een belangrijk onderdeel is van je leven.

Na de huldiging werd de avond afgesloten met het stuk Ladada waarbij de leden van het jeugdorkest in het A-orkest werden gevoegd. Wie weet zit er over een tijd een nog groter A-orkest, zodat het podium nóg groter gemaakt moet worden!

A-orkest o.l.v. Sijtze van der Hoek

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.