Jeugdorkest

De jeugd heeft de toekomst, dat geldt ook voor de CMH. Vandaar dat we continu investeren in het opleiden van jonge leden. Het jeugdorkest is de kweekvijver voor het A-orkest. Onder vakkundige leiding worden muzikanten hier voorbereid op hun verdere muzikale carrière binnen de CMH. Ze doen orkestervaring op en verder wordt hun gevoel voor het bespelen van een blaasinstrument verder ontwikkeld. Ook de keuze van de te spelen werken speelt een grote rol. Een mix van klassiek en populair maakt dat iedereen hier veel plezier aan beleeft.

Na twee jaar les heeft een leerling doorgaans het A-diploma behaald en is hij in staat om mee te spelen in het jeugdorkest. Deze beslissing wordt genomen in overleg met de docent en de dirigent van het jeugdorkest. Vervolgens neemt dirigent Jasper Tuik de nieuwelingen onder hun hoede tijdens de repetitie op de donderdagavond van 18.30-19.45 uur.

Repeteren is mooi, maar vader, moeder, opa en oma laten horen wat dit oplevert, is natuurlijk nog veel mooier. Het jeugdorkest doet dit bijvoorbeeld tijdens het Nieuwjaarsconcert, maar heeft ook zijn eigen uitvoeringen voor publiek zoals het koopavondconcert op de Markt en de 2 jaarlijkse jeugdconcerten in de Notenhof. Spannend, maar ook heel leuk en goed voor het samenspel en de eigen ontwikkeling. Deze uitdagingen houden het enthousiasme op peil, wat resulteert in een goede opkomst op repetities en plezier om de stukken in te studeren.