Spetterend nieuwjaarsconcert

De CMH heeft het nieuwe jaar mooi ingeluid met een spetterend nieuwjaarsconcert. De jeugd trapte af met een aantal mooie stukken van Jacob de Haan en het bekende A-team.
Het jeugdorkest liet horen dat je met een klein orkest ook een sportzaal kunt vullen met mooie klanken.

Het percussie-ensemble speelde het stuk Rebellion, dat zij gaan uitvoeren tijdens het ONSK. Een beeldend stuk waarbij snelle, langzame en melodieuze delen elkaar afwisselden.
Thomas van Olst deed zijn D-examen met enkele solostukken en een eigen geschreven stuk geheten Volations. Dit stuk, afgeleid van het woord volatiel wat beweeglijkheid, vluchtigheid betekent, dirigeerde hij zelf en werd uitgevoerd door zijn slagwerkmaten. De jury was net name gecharmeerd van dit stuk en vond de uitvoering ervan ook erg goed. Hij slaagde met een 8.

Het A-orkest o.l.v. Jos van der Sijde maakte het feestje compleet met een klassiek nieuwjaarsstuk en ging van Bernstein naar Boogie Express. Thomas deed zijn solo in het stuk Spain erg goed en maakte er samen met de solo van Marion van Raalten een swingend geheel van. De avond werd afgesloten met de Radetski mars.

Jubilaris Henk Brem werd gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum en Casper Mulder en Willem Spannenberg Sr beiden voor 70-jarig lidmaatschap. Beiden ontvingen een noot op een sokkel als aandenken aan dit jubileum. Alle jubilarissen zijn zeer betrokken bij de vereniging en zetten zich in of hebben zich op allerlei manieren ingezet voor de vereniging.

 

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door het Willem Greevefonds.

.