Nieuwjaarsconcert in teken afscheid

Zaterdag 7 januari hield De CMH haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Marke. Het concert stond dit keer in het teken van het afscheid dat Herman Wagtelenberg nam als voorzitter van de vereniging. Het thema van het concert was Feest der Herkenning. Hattemers zijn geneigd om de ‘h’ niet uit te spreken en werd het al gauw een Feest der Erkenning. Dit was terug te horen in de toespraken van enkele leden die dit verwerkten in hun aankondiging van de muzieknummers, de speech van de huidige voorzitter Arjan Schrooten en die van burgemeester Wiggers. Herman heeft in voor de CMH veel betekend. Herman begon bij de CMH op de trom, toen de CMH nog op straat marcheerde. Arjan vergeleek zijn aandeel in de vereniging met de ‘hartslag’ van de grote trom die altijd doorgaat, ook al stopt de muziek. Ook ’s avonds en in het weekend was Herman bezig met de muziek. Herman heeft dit alles te danken aan zijn Schepper, die hem deze talenten heeft gegeven. Maar ook zijn vrouw Martha was voor hem naar eigen zeggen hierin een grote steun en toeverlaat. Ook zonder de rest van de leden was dit allemaal ook niet gelukt, aldus Herman.

De CMH pakte deze avond uit met bekende nummers die zij al eens eerder hebben gespeeld, zoals The Sunken Village en het koraal The Light of the World. Maar ook nummers zoals The second Waltz en de Radetzky mars werden gespeeld. Dat was meteen een mooi bruggetje naar het cadeau dat de leden van de CMH aan hebben geboden. Herman en Martha gaan namelijk in juli naar een compleet verzorgd concert van Andre Rieu op het Frijthof in Maastricht inclusief hotelovernachting. Ook kreeg Herman een aandenken in de vorm van een ijzeren figuurtje met een grote trom.

Na afloop kregen de ruim 300 aanwezigen een drankje aangeboden en werden er hapjes geserveerd die door de eigen leden gemaakt waren. De CMH kan terugkijken op een mooie avond, waarin het gevoel van  ‘samen’  de boventoon voerde.

Posted in Geen categorie
Bookmark the permalink.