Sprankelend concert

De CMH heeft zich weer van haar mooie kant laten horen. De dromen van dominee Hortensius over een herberg waar iedereen welkom is, Albert Souman die vanuit het perspectief van een Syrische vluchteling droomt van een land waar iedereen zijn droom waar kan maken. Ze werden bij het concert op zaterdag 19 november omlijst met het stuk The promise of living, die qua tekst mooi aansloot bij de voorgaande droom. En American Fantasy die qua herkomst van de uitspraak van Martin Luther King ‘I have a dream’ (wat tevens het thema was), daar op voortborduurde. Qua moeilijkheidsgraad was dit stuk voor het A-orkest het hoogst haalbare en hebben de muzikanten de ‘beste beentjes’ voorgezet. Een knappe prestatie in een relatief korte tijd vanaf de zomervakantie na Muziek, Borrels & Bites.

Het Huygens Vocaal Ensemble zong deze avond mee met The promise of living maar deden ook het stuk I wonder dat door dirigent Hans Tijssen zelf gecomponeerd is. Het ingetogen en prachtig gezongen nummer Sleep was het laatste stuk voor de pauze.

Na de pauze droomde burgemeester Sanderse over de stad Hattem, waar elke inwoner zijn talenten benut en deze niet alleen voor zichzelf houdt, maar ook een ander ermee kan helpen. Arjan Schrooten hoopt namens de CMH nog lang muziek te mogen maken voor de Hattemer samenleving en tot eer van Gods naam. De stukken na de pauze, Danzón nr. 2 en Libertadores, hadden beiden de schwung van Zuid-Amerika. Daarmee kwam de avond tot een daverend slotakkoord.

Kortom, een avond om nog lang over na te dromen. Wil je weten wat de CMH gaat doen met die uitgesproken dromen? Houd dan onze concerten in de gaten, want hier wordt een vervolg aan gegeven!

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.