Thoby Liefers Koninklijk onderscheiden

Thoby Liefers is tijdens het concert De Schilderijententoonstelling door burgemeester Marleen Sanderse benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding kreeg hij uitgereikt tijdens het concert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Christelijke Muziekvereniging Hattem.

Al 59 jaar lang levert deze muzikale Hattemer een belangrijke bijdrage aan het plezier dat mensen uit Hattem beleven aan het maken van en luisteren naar muziek van CMH. Vanaf 1981 vervult hij diverse functies binnen het bestuur van de vereniging. Zo is hij vanaf 2013 tot heden voorzitter van de concert- en muziekcommissie, is hij algemeen bestuurslid en verzorgt hij alle zaken rondom de concerten en optredens. 

Daarnaast maakte Thoby Liefers vele jaren deel uit van de kerkenraad van de Protestante Wijkgemeente de Rank.
In de periode 2004 tot en met 2016 was hij ouderling. Daarnaast verzorgde hij van 2006 tot en met 2014 huiscatechese bij jongeren thuis.

En nog steeds is hij actief voor de Protestante Wijkgemeente de Rank. Onder andere als medeorganisator van de Top-2000 diensten die jaarlijks aan het einde van het kalenderjaar georganiseerd worden.

Hij verricht zijn vrijwillige taken met een zekere bescheidenheid en onopvallendheid. “Het is een stille werker die heel veel doet, zonder op de voorgrond te treden. De Koninklijke onderscheiding komt hem dan ook meer dan toe”, aldus burgemeester Marleen Sanderse.

📷: Benno Wonink

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.