Tryout percussie-ensemble

Op zaterdag 18 maart was de Notenhof het podium voor het Try-Out concert voor het Open Nederlands Slagwerk kampioenschap. Het Percussion Ensemble van de Christelijke Muziekvereniging  te Hattem nodigde de slagwerkgroep van het Vollenhoofsch Fanfare uit om het verplichte werk van het ONSK voor publiek te spelen. De avond begon met een optreden van de Vollenhoofsche slagwerkers, onder leiding van Jos van Elburg. De avond werd geopend met een fraai stukje ongestemd slagwerk. Na een knallende opening was het tijd om het verplichtte stuk te spelen voor het ONSK, ‘Elements’. Ze lieten horen dat ze goed op weg zijn voor het ONSK. De groep sloot het eerste deel van de avond swingend af.

Na het welverdiende applaus voor de groep uit Vollenhoven was het tijd voor de Hattemse groep om hun plekje achter de instrumenten op te zoeken. Ook zij begonnen met een knallend stuk, genaamd ‘Stolen moments’. Vervolgens lieten zij hun versie van het verplichtte stuk voor het ONSK horen. De avond werd afgesloten met de bekende melodie van ‘de Fabriek’.

Zaterdag 22 april staat de vierde editie van het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap op het programma. Twee jaar geleden deden de Hattemers voor het eerst mee aan dit evenement. Deze dag behaalden zij een derde plek. Ook vorig jaar was Hattem weer vertegenwoordigd, dit keer met een zeer knappe tweede plek. Voor de tweede keer op rij wordt het evenement in de Veluvine te Nunspeet gehouden. Om 9.30 uur wordt er geloot in welke volgorde de groepen het stuk gaan uitvoeren. Samen met twaalf andere groepen vormen zij de deelnemers van de basisklasse.

Posted in Geen categorie
Bookmark the permalink.