3 jubilarissen

Michiel, Rick en Cathelijn alledrie 25 jaar lid.

Tijdens het nieuwjaarsconcert in de Marke werden drie relatief jonge muzikanten gehuldigd voor hun 25-jarige lidmaatschap.

Michiel Rouwenhorst begon toen hij 10 jaar was op Corhoorn en ging daarna verder op Hoorn. Na een korte break heeft Michiel zijn plek in het A-orkest weer helemaal gevonden en zit hij weer lekker te spelen.

Rick van Gelder begon op zijn 13e op bugel en speelde daarna trombone. Door de hersenbloeding die hij in 2014 kreeg en die hij Goddank overleefde, moest hij kiezen voor een ander instrument. Bariton paste hem het beste en zo speelt hij al weer een tijd op dat handzame instrument. Rick heeft de lol en de gezelligheid weer helemaal teruggevonden na de grote tegenslag die hij kreeg te verwerken. Rick heeft net als Michiel zich ingezet als bestuurslid.

Zo ook Cathelijn Veltkamp, die al 14 jaar in het bestuur zit en 25 jaar op altsaxofoon speelt. Ze is begonnen op blokfluit, kreeg daarna les op piano van Jaap Neuteboom. Samen spelen in een orkest was toch aantrekkelijker en begon ze op 13-jarige leeftijd bij de CMH.