Nieuwjaarsconcert was voor jong & oud

Zaterdag 4 januari luidde de CMH traditiegetrouw het nieuwe jaar met muziek. Dat muziek maken voor jong en oud is, dat werd bewezen op het podium van de Marke. Van 11 tot 85 jaar en alles wat er tussen zit, liet zijn of haar muzikale talent horen.

Het jeugdorkest onder leiding van Jasper Tuik speelde o.a. Intermezza met als solist Lisanne Koele en het van de radio bekende nummer Counting Stars van de band One Republic.

 

Het percussie-ensemble onder leiding van Rob van Plateringen blies het publiek omver met het fantastisch gespeelde Folk Festival. En dat terwijl er geen blazers aan te pas kwamen!

Verso Libre werd door CMH-lid Luuk van Raalten voor zijn D-examen bewerkt voor percussionisten en voor deze gelegenheid heeft hij dit stuk ook gedirigeerd.

Het A-orkest, al weer 25 jaar onder leiding van  Carlo Balemans, speelde ook een afwisselend programma. Zij speelden het uitdagende stuk How to train your Dragon, van de gelijknamige film. Michiel Mulder die euphonium speelt en de vooropleiding van het conservatorium doet, heeft gekozen voor het stuk Varied Mood. Hij mocht omdat hij het conservatorium doet een solostuk uitkiezen. Michiel liet heel knap horen hoe hij fantastisch kan soleren, heel hoog en laag en supersnel kan spelen.

Tijdens deze avond werden ook nog 3 jubilarissen gehuldigd. Zowel Rick van Gelder, Michiel Rouwenhorst als Cathelijn Veltkamp waren 25 jaar lid.

De CMH gaat zich nu voorbereiden op het voorjaarsconcert op 21 maart in de Open Poort. Dan zal een ander lid die studeert aan het conservatorium een solostuk spelen. Noteert u dit alvast in uw agenda?