Hoe is het nu met??

Ruim een jaar na het winnen van de Soundtrip Awards tijdens het concert in de Spiegel april 2019, zijn we benieuwd naar hoe het nu met de gelukkige winnaars gaat. In een gesprek met Jeroen van der Meer en Benita Dam, (geestelijk) vader en moeder van de Less is More Band uit Zwolle, kwamen wij daar achter.

Hoe zijn jullie eigenlijk op het idee gekomen om een (familie)band op te richten?

Onze zonen, destijds 10 en 13 jaar, zaten bij een vereniging waar het B-orkest was opgeheven (vergelijkbaar met het jeugdorkest van de CMH, red.). Toen zijn we hiermee begonnen. We hebben de innerlijke drang om vernieuwend en inspirerend bezig te zijn en denken ook te weten wat de jeugd leuk vindt. We hebben in onze act een heel verhaal, met toneel, zang, acteerwerk, kortom meerdere disciplines. Dat doen we om interessant te blijven. De jeugd gaat weg als je niet vernieuwd, is ons idee. We hebben Broken Brass als ons grote voorbeeld. We zijn ook naar hun optreden geweest.

Omdat we een familieband zijn, kunnen we in deze Corona-tijd toch nog optreden. Zo zijn we onlangs bij oud-lid van de CMH, Dick Oosterbroek geweest. Hij vond het erg leuk dat we langskwamen. Naar aanleiding van een krantenbericht in de Stentor heeft zijn dochter contact gezocht. Zij vertelde dat haar vader jarenlang bij de CMH naast één van de bandleden (Benita) heeft gezeten en dat hij het fantastisch zou vinden om muziek te horen in deze tijd waarin iedereen thuis zit. Het was een emotioneel en vrolijk gebeuren. Dick vond het erg mooi dat Benita het jasje van de CMH droeg, wat nu onderdeel is van de outfit van de band.

 

Wat heeft jullie geïnspireerd om aan de Awards mee te doen?

We willen uitdragen wat er nog meer kan met muziek. We hebben de geluidsfragmenten die Carlo op zijn site had staan gebruikt. De muziek hebben we thuis opgenomen en in een kwartier (meer tijd hadden we niet) de film opgenomen. We hebben ook al meegedaan aan een Brassband-concours in Engeland. Maar omdat we niet in hun format pasten, mochten we meedoen als demonstratie-orkest. We deden daar een nummer dat ging van klassiek, naar pop en weer terug. Bij het Survento-festival hebben we de entertainmentprijs gewonnen. Het commentaar was: ‘daar kunnen andere bands nog wat van leren’.

Waar hebben jullie het geld dat jullie hebben gewonnen met de Award aan besteed?

We hebben een programma van 2x dertig minuten. Het is een heel verhaal. En omdat te verbeteren hebben we een regisseur ingehuurd. En ook om met HRFSTWND mee te kunnen doen, én om er elektronica aan toe te kunnen voegen. Dat laatste hebben we gedaan omdat we door Carlo zijn geïnspireerd.

We hebben een band met onze vier kinderen, waarvan de jongste nu 11 is. We bedenken samen de verhalen en schrijven de muziek zelf en daarbij improviseren we ook nog eens. We willen graag optreden op festivals, maar dat is vanwege onze kleine bezetting best lastig.

Hebben jullie nog dromen?

We willen nog heel veel touren met onze Bandbus. Denk aan Foodtruckfestivals, Into the great wide open (op Vlieland), voorprogramma’s van brassbands, de nieuwjaarsreceptie in de Spiegel in Zwolle…. Genoeg wensen!

Wat leuk om te zien dat zo’n Award een boost kan geven aan een mooie club enthousiaste muzikanten. Veel succes met jullie band!

Posted in Niet gecategoriseerd
Bookmark the permalink.