CMH neemt online Prima Luce op

De muzikanten van de CMH kunnen sinds half maart al niet meer samen repeteren en zijn er door het Coronavirus al diverse concerten en optredens geannuleerd. Dirigent Carlo Balemans houdt niet van stilzitten en is meteen in het ontstane gat gesprongen. Hij bedacht het online opnemen van een muziekstuk. Niet een kort nummer, maar een vrij lang stuk, Prima Luce geheten. Deze staat overigens ook op de CD ‘Be still for the presence of the Lord’ die op Spotify te beluisteren is.


Het opnemen van het stuk ging via een Classroom dat door Carlo is ingericht. Daar kunnen leden de bladmuziek en de clicktracks krijgen waarmee ze het stuk kunnen opnemen. Carlo speelde alle partijen in met piano, zodat de leden houvast hebben. Carlo heeft alle ingestuurde video’s ge-edit en er een mooi stuk van gemaakt met de verschillende video’s. Iris van Dieren heeft er een visual in gemaakt en Helen Jonkers schreef de tekst om de sfeer en inhoud van de boodschap weer te geven.

Om de fans van de CMH niet te lang te hoeven laten wachten, heeft de CMH het eerste deel alvast online gezet. Nu gaan zij verder met het tweede deel.

De Classroom is er ook voor challenges die Carlo bedenkt en 1x per week op de donderdagavond kunnen de leden meedoen met Hangouts en zo door middel van videobellen contact met elkaar houden.

 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd
Bookmark de permalink.