A-orkest

Het A-orkest staat onder leiding van Carlo Balemans en komt uit in de eerste (en hoogste) divisie van de sectie fanfare. De muzikale lijn krijgt voortdurend nieuwe impulsen dankzij een uitdagende repertoirekeus en vernieuwende muzikale initiatieven. Het meest recente voorbeeld is het concert in De Spiegel in het kader van HRFSTWND, waaraan diverse solisten hun medewerking verleenden.

Jaarlijks is het A-orkest te beluisteren tijdens het Nieuwjaarsconcert, het Voorjaarsconcert, het buitenconcert “CMH by Night” op de Markt in Hattem en een Najaarsconcert. Deze concerten staan qua niveau hoog aangeschreven in de regio. Verder neemt het A-orkest op gezette tijden deel aan een concours.

Het A-orkest repeteert iedere donderdagavond van 19.45-22.00 uur in het eigen verenigingsgebouw, de Notenhof. Om mee te spelen op het hoogste niveau in de vereniging, geldt het B-diploma als richtlijn. Instromen is afhankelijk van de bezetting (op dat moment) en het niveau van de leerling. Om een goede indruk te krijgen van de kandidaat, vindt een korte auditie plaats. De dirigent heeft hierin een beslissende stem.