Kleurrijk Dubbel Jubileumconcert

Foto: Benno Wonink

De CMH kan terugkijken op een kleurrijke muziekavond. Dat kwam door het rijke kleurenpalet dat de muzikanten van het A-orkest lieten horen in de stukken Migyur en Vitae Aeternum. Van fluisterzacht en licht tot donkerbruin en dreigend. Dan weer vluchtig, lyrisch of technisch uitdagend voor het orkest. Alle facetten van het orkest kwamen goed uit de verf deze avond.

Het was een avond met een feestelijk tintje. De CMH is al 120 jaar geleden opgericht en is nog steeds midden in de samenleving aanwezig. Dirigent en muzikaal inspirator Carlo Balemans heeft al 25 jaar zijn vernieuwende kleuren gemengd met deze oude vereniging. Dat dit tot bijzondere samenwerkingen heeft geleid dat moge duidelijk zijn. Ook dit keer was er weer een bijzondere samenwerking en werd de avond ingekleurd door de beroemde trompettist Eric Vloeimans. Niet alleen zijn kleding is altijd kleurrijk en flamboyant. Hij liet alle mogelijke klankkleuren horen die je met een trompet kunt maken. Warm en zacht als een bugel, of scherp en pittig als een echte trompet.

Carlo kreeg uit handen van voorzitter Arjan Schrooten een envelop met inhoud en een praktisch aandenken. Een warme jas met de tekst “Meet, Inspire & Celebrate” erop, dat niet alleen de slogan is voor zijn Sound Trip World, maar ook slaat op de CMH. Door alle ontmoetingen die het orkest met (inter)nationale artiesten heeft door Carlo, zijn inspirerende concepten en vernieuwende concerten, en dat muziek maken een feestje is. Dat bleek wel zaterdagavond in De Open Poort. Gehoord de lovende reacties van het publiek was dit een avond die nog lang in het geheugen blijft hangen.

 

 

Posted in Geen categorie
Bookmark the permalink.