Bijzonder Nieuwjaarsconcert

Afgelopen zaterdag 6 januari was de Marke afgeladen vol. De leden van het jeugdorkest, het percussie-ensemble en het A-orkest hadden veel familie en vrienden meegenomen.

Het programma begon met March of the Toreadors van het jeugdorkest, een nummer met een erg bekende melodie. The Lord of the Rings was natuurlijk ook een bekend stuk, maar dan van de film naar een boek van Tolkien. Voor het nummer Tarantella werd topsolist Wouter de Lange ingevlogen die gewapend met een enorme koffer een solo deed op, jawel, triangel. Dat deed hij niet onverdienstelijk en liet even later bij het percussie-ensemble zien dat hij ook daar zijn mannetje staat. De jeugd vervolgde met o.a. Hoe van Nielson en Miss Montreal.

De heren en dame van het percussie-ensemble trapten af met Zorro. Daar werd topsolist Thoby Liefers voor ingehuurd, verkleed als Mexicaan. Het percussie-ensemble gaat op 21 april naar het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in Barneveld en dit was een mooie gelegenheid om de vorderingen te laten horen met het stuk Falling… in love.

Na de pauze werd Jeannette Riezebos- Spannenberg gehuldigd als jubilaris. Zij is 25 jaar lid en begon op 10-jarige leeftijd al met muziek maken. Ook haar man Gerrit heeft zij zo enthousiast weten te krijgen om ook lid te worden en speelt hoorn in het orkest. Bloemen en een bon werden haar overhandigd.

Het A-orkest speelde daarna met een Ierse dans genaamd Gaelforce. Ook filmmuziek van Harry Potter en een suite uit de musical Tintin (Kuifje) kwamen voorbij. Het A-orkest speelden o.a. ook het klassieke Een morgen, middag en avond in Wenen met als euphonium-solist Michiel Mulder. Als een-na-laatste nummer werd nog samen met het jeugdorkest het nummer War van Kensington gespeeld.

Daarna werd afgesloten met Grand Fanfare. Van oorsprong is dit stuk niet geschreven voor een fanfareorkest wat de CMH is. De 21-jarige student van Carlo, Mikel van Dijk, arrangeerde dit stuk speciaal voor de CMH. Helaas kwam het bericht dat hij donderdag 4 januari is overleden. Voor het orkest, maar met name voor Carlo had dit stuk een extra lading en deden zij extra hun best als eerbetoon aan Mikel. De staande ovatie na afloop van het concert was niet alleen voor de CMH.

Het aanwezige publiek genoot van het afwisselende concert, dat mede mogelijk werd gemaakt door het Willem Greevefonds en Pruis Schilderwerken. Na de pauze werden 2 pakketten verloot onder degenen die een aanmeldingsformulier voor de Vrienden van de CMH in hadden geleverd. Die pakketten werden mogelijk gemaakt door De Vicaris, Bonbonatelier A3, Blok Borduren en ‘t Groenhuys.