Solostuk Michiel Mulder

Bij het nieuwjaarsconcert op 4 januari heeft De CMH ervoor gekozen om een van haar leden die studeert aan het conservatorium een uitdagend solostuk uit te laten kiezen. Michiel Mulder die euphonium speelt en de vooropleiding doet, heeft gekozen voor het stuk Varied Mood. Het stuk bevat mooie solo voor euphonium, geschreven voor David Moore. De titel is een anagram van zijn naam.

“Het heeft in het eerste stuk een leuke melodie die lekker in het gehoor ligt, en na een leuke cadens zitten er in het tweede stuk een aantal snelle loopjes, wat ik altijd leuk vind”, is het antwoord van Michiel Mulder op de vraag waarom hij voor dit stuk heeft gekozen.

Muziek maken zit bij mij in de familie. Mijn ouders spelen ook: mijn pa trombone en mijn ma saxofoon. Wanneer zij vroeger een optreden gaven, stond ik als klein kind mee te dansen. Ik kon ook niet wachten om mee te spelen, en ben uiteindelijk op mijn zevende begonnen.

Ik wilde heel graag trombone spelen, voornamelijk omdat mijn pa dat ook speelde. Maar op mijn zevende waren mijn armen nog veel te kort om te schuiven. Toen kreeg ik een euphonium in mijn handen gedrukt, dan kon ik al vast wennen aan een groter mondstuk. En later als ik wat gegroeid was, kon ik wel overstappen naar trombone. Uiteindelijk ben ik nooit overgestapt. Ik kwam er achter dat de euphonium een prachtig instrument is en ik heb vaak ook leuke uitdagende partijen.

En dan natuurlijk de vraag ‘waarom is het zo leuk om lid te zijn bij de CMH?’

Het leuke aan de CMH is dat iedereen heel erg open is. Vanaf het eerste moment drie jaar geleden voelde ik me welkom en hoor ik erbij. Daarnaast vind ik het geweldig om op dit niveau met een fantastische dirigent in een fanfare orkest te spelen.